Familjerådgivning online

Familjerådgivning är en form av terapi där familjen står i centrum. Ofta sker behandlingen i grupp, de vill säga hela familjen samlad. Numera kan du få familjerådgivning online genom flera etablerade aktörer på nätet. Jämför alla hos oss!

Jämför familjerådgivare
Alla alternativ

Familjerådgivning hos

KBT
Smidig app
Ingen patientavgift
Avgift:
0 kronor
Öppettider:
Dygnet runt
Ladda ner app
Få ett SMS med länk till appen
Avgifter
Patientavgift (standard): 0 :-
0-17 år: 0 :-
85 år och uppåt: 0 :-
Region skåne (vuxen): 200 :-
Högkostnadsskydd:
Funktion
BankID:
Säkra betalningar:
Fungerar utomlands:
Eget konto: 16 år
Videosamtal:
Chatt-funktion:
Vårdmöjligheter
Öppettider: Dygnet runt
Drop-in:
Bokningsbara tider:
Samma psykolog:
Skriva recept:
Sjukskrivning:
Program/behandling
iKBT:
KBT:
ACT:
PDT:
Om vårdplatsen

Doktor.se kom till marknaden 2016 och är en av Sveriges största aktörer när det kommer till digital vård. Här träffat du läkare, psykologer, sjuksköterskor och öven specialistläkare.

familjerådgivning online

Viktiga moment i familjeterapi

Familjeterapi, även kallat familjerådgivning, är en mycket framgångsrik form av gruppterapi för familjer som upplever att vardagen inte flyter på smidigt utan bråk eller har ett gemensamt trauma.

Det finns en rad viktiga moment som kan underlätta och även förbättra resultatet av terapin.

Engagemang

Att samtliga familjemedlemmar närvarar vid familjerådgivning online kommer förbättra effekten av behandling. Det skapar då en känsla av att alla bidrar för att skapa en bättre situation.

Starta familjerådgivning

Er familjeterapi och familjerådgivning börjar hos en psykolog online – det finns idag flera bra alternativ. Att komma igång är mycket enkelt och det är egentligen en i familjen som behöver vara drivande. Vi kommer nedan förklara steg för steg hur du från vår sida kan ta dig vidare och boka familjeterapi.

Tid som behövs: 15 minuter.

Börja familjerådgivning online

  1. Hämta app

    Börja med att hämta hem någon av de appar som finns tillgängliga på marknaden. Hos oss hittar du en lista som gör det enklare välja. Just nu kan vi rekommendera Doktor.se.

  2. Registera dig

    Fullfölj registreringen enkelt med Bank-ID och skapa ett konto. Väl inne kan du fylla i nödvändig information.

  3. Boka möte

    Sista steget är att boka ett möte. Det är mycket enkelt och ofta finns det tid ledigt redan nästa dag.

Hållbar livssituation

Att gå i gruppterapi handlar mycket om att skapa en hållbar livssituation för dig och din familj. Dina eller era barn ska växa upp i en trygg tillvaro och om det uppstår trauman är det fördelaktigt om dessa reds ut, gärna så tidigt som möjligt.

Anledningen till att det knakar eller är ohållbart i hemmet kan bero på en uppsjö av olika saker och det viktigaste är inte alltid att peka på vad som är fel. Det viktiga är att man sluter samman och tar tag i problemet. Det kan i början kännas jobbigt men vi rekommenderar att ha denna hållbara livssituation i åtanke hela tiden, även då det känns jobbigt kortsiktigt.

FAQ

Är det gratis med familjerådgivning?

Det beror på om du har fått det ordinerat via din region eller inte. Om så är fallet är dina besök gratis (patientavgift).

Finns det några övningar jag kan göra online?

Ute på internet finns det en rad olika övningar för familjerådgivning. Vi kan tyvärr inte rekommendera någon då kvaliteten är bristfällig. Kontakta istället en legitimerad psykolog och be om råd.

Hur testar jag familjerådgivning online?

Det är mycket enkelt! Börja med att ladda ned en app från de “nätläkare” som erbjuder psykologer. Därefter begär/bokar du en träff med en psykolog. Vid första mötet bör du prata ensam för att söka rådgivning kring er familjesituation.